Acasă » 2013 » Decembrie » 12 » Scoala “Domnita Maria” a facut recensamântul copiilor din circumscriptia sa
10:50 AM
Scoala “Domnita Maria” a facut recensamântul copiilor din circumscriptia sa

Cadrele didactice de la Scoala "Domnita Maria” din municipiul Bacau au mers zilele acestea pe teren si au batut din usa in usa pentru a afla câti copii vor merge la scoala din toamna anului 2014. Inscrierile in clasa pregatitoare vor incepe cel mai probabil in perioada fabruarie – martie 2014, dupa o metodologie care va fi definitivata pâna la sfârsitul lunii martie. Dascalii au mers in circumscriptia scolii, respectiv, la familiile care au copii si locuiesc pe strazile Bucegi, Narciselor, Orizontului, Letea, Republicii, in cartierul de ANL-uri si in cartierul Tache.

"Noi am facut o centralizare incepând cu familiile care au copii de un an, tocmai pentru a sti ce ne asteapta peste doi ani, atunci când copiii pot merge la gradinita. Astfel, la vârsta de un an am identificat 21 de copii, la doi ani sunt 23 de copii, la trei ani am notat 36 de copii, la patru ani am gasit 39 de copii, la cinci ani avem 40 de copii, iar la sase ani au fost gasiti trei copii, pe care parintii inca nu i-au dat la scoala. Copiii de sase ani pot intra deja la clasa pregatitoare/clasa zero, iar cei de sapte ani trec in clasa I. Urmeaza ca anul viitor, in perioada stabilita de Ministerul Educatiei sa-i anuntam pe parintii care au copii de sase si sapte ani, ca pot opta daca cei mici se vor duce la clasa pregatitoare sau vor merge la gradinita”, a declarat prof. Elisabeta Deaconu, directorul Scolii "Domnita Maria” din Bacau.

Anul viitor, parintii vor putea sa depuna dosarul de inscriere la scoala de resedinta sau in alta scoala, in functie de numarul de locuri. Ca in fiecare an, prioritate la inscriere vor avea copiii din zona de circumscriptie a scolii, locul corespunzator circumscriptiei fiind rezervat. La gradinita, clasele vor fi formate din 20 de copii, iar la grupa pregatitoare nu vor fi mai multi de 25 de elevi in salile de curs. "In ceea ce priveste perioada de inscriere, vom respecta metodologia, iar parintii vor fi anuntati din timp cu privire la eventualele modificari”, a adaugat Deaconu.(sursa www.desteptarea.ro)

Vizualizări: 321 | Adăugat de: brad | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: