Acasă » 2015 » Noiembrie » 25 » GHID DE EVACUARE A SCOLILOR IN CAZUL UNOR SITUATII DE URGENTA
12:50 PM
GHID DE EVACUARE A SCOLILOR IN CAZUL UNOR SITUATII DE URGENTA

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a publicat un ghid de organizare si desfasurare a evacuarii din constructii cu destinatia de unitati de invatamant in cazul manifestarii unei situatii de urgenta generate de producerea unui incendiu sau a unui seism.

Ghidul ISMB arata care sunt locurile de evacure pentru unitatile de invatamant, locurile de adunare pentru elevi si personal si principalele reguli care trebuie respectate in situatii de urgenta.

Potrivit documentului, toti conducatorii unitatilor de invatamant sunt principalii responsabili pentru sanatatea si siguranta prescolarilor, elevilor si studentilor inclusiv a celor cu dizabilitati si/sau cei cu handicap locomotor (nedeplasabili), a personalului didactic, nondidactic si auxiliar din cadrul unitatilor de invatamant in timpul unei situatii de urgenta.

Actiuni privind asigurarea conditiilor de evacuare a utilizatorilor derulate anterior manifestarii situatiei de urgenta generata de producerea unui incendiu
Tot personalul angajat, respectiv personalul didactic, nondidactic si auxiliar din cadrul unitatilor de invatamant trebuie instruit cu privire la modul corect de comportare in cazul producerii unui incendiu (de ex: sa se deplaseze cat mai aproape de podea in incaperile cu fum; semnificatia usilor inchise ca protectie contra propagarii fumului si caldurii; stingerea focului de pe hainele incendiate cu o alta haina sau prin rostogolire pe podea, interzicerea utilizarii liftului in caz de incendiu).

Conducerea unitatii de invatamant are obligatia de a stabili, pentru fiecare nivel al cladirii, o persoana responsabila cu verificarea evacuarii tuturor persoanelor din toate spatiile aferente nivelului respectiv.

Numarul unic de urgenta 112 trebuie obligatoriu afisat in locuri vizibile din incinta unitatii de invatamant.

Sistemul de alarmare in caz de incendiu trebuie sa fie functional. Pentru a fi siguri ca se poate face alarmarea, se recomanda pregatirea si a altor echipamente de alarmare de rezerva (de exemplu: clopotel, megafon, etc.).

Vizualizări: 320 | Adăugat de: brad | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: